marți, 5 august 2014

Remedii naturale pentru durerile de urechi

Remedii naturale pentru durerile de urechi


Busuioc
Prepară un macerat dintr-o crenguţă de busuioc mărunţit, pe care o pui într-o jumătate de pahar cu apă. Lasă la macerat de seara până dimineaţa. Încălzeşte uşor preparatul într-o linguriţă şi, cu ajutorul unei pipete, picură lichidul în ureche. Repetă procedura până la dispariţia simptomelor.
Util este şi uleiul esenţial de busuioc, din care se pun zilnic câte două-trei picături în urechea bolnavă.

Muşeţel
Un leac pentru tratarea durerilor provocate de otită e să faci o infuzie din o lingură cu flori de muşeţel la 250 ml. de apă clocotită. Se infuzează cinci minute, se strecoară şi se beau patru căni pe zi.
Şi infuzia de urzică e de folos în cazul otitei. O lingură de flori la 250 ml. de apă clocotită, se infuzează cinci minute, se strecoară şi se beau patru căni pe zi, iar cu infuzia se pot face şi spălături în urechi.
De asemenea, şi amestecul de plante este extrem de eficient. Amestecă în părţi egale următoarele plante: gălbenele, tătăneasă, salvie şi coada-şoricelului. Prepară un ceai dintr-o linguriţă de amestec la 200 ml. de apă fiartă şi lasă la infuzat timp de 15 minute. Fă spălături ale urechii cu acest preparat de două ori pe zi.

Propolis
Pentru a înlătura infecţia şi pentru a reduce inflamaţiile poţi face un tratament cu tinctură de propolis. Până la vindecarea otitei este bine să iei 10 picături de tinctură de câte trei ori pe zi.
O altă metodă este să îmbibi un tampon de tifon în tinctură de propolis pe care să-l introduci seara în ureche. Această compresă trebuie ţinută de seara până dimineaţa.

Ulei de măsline
Încălzeşte o linguriţă de ulei de măsline şi cu ajutorul unei pipete, toarnă în urechea bolnavă câte trei picături de ulei de două ori pe zi.

Sare
Pentru a atenua durerile specifice otitei, foloseşte ca tratament şi compresele cu sare. Se încălzesc 10 linguri cu sare, apoi se pun într-un săculeţ de pânză deasă care se ţine aproape de ureche. Vaporii degajaţi de sare calmează durerea şi grăbesc vindecarea.

Usturoi
Un alt remediu naturist cu efecte benefice este să îmbibi puţină vată în suc de usturoi, pe care să o pui în ureche.

Varză şi ceapă
Pentru calmarea durerile cauzate de otită faceţi aplicaţii cu frunze de varză sau cu ceapă. Pentru a face compresa cu ceapă, toacă leguma, pune-o pe un tifon şi aplică pe urechea dureroasă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu