joi, 12 septembrie 2013

RUGACIUNI LA VREMEA MESEI

RUGACIUNI LA VREMEA MESEI

La amiaza, inainte de a te aseza la masa, fa-ti semnul sfintei cruci fi spune: Tatal nostru, care esti in ceruri. Sfinteasca-se numele Tau,vie imparatia Ta, faca-se voia Ta. Precum in cer asa si pe Pamant. Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi. Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita. Ci ne izbaveste de cel rau.
Ca a Ta este imparatia, puterea si slava. In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Dupa masa de la amiaza, rosteste-ti rugaciunea:
Multumim Tie, Hristoase, Dumnezeul nostru, ca ne-ai saturat pe noi de bunatatile Tale cele pamantesti. Nu ne lipsi pe noi nici de cereasca Ta imparatie, ci, precum in mijlocul ucenicilor Tai ai venit, Mantuitorule, pace dandu-le lor, asa vino si la noi si ne mantuieste.
In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Seara inainte de a te aseza la masa
Manca-vor saracii si se vor satura si vor lauda pe Domnul iar cei ce-l cauta pe Dansul vii vor fi inimile lor in veacul veacului.
In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Dupa masa de seara, rosteste rugaciunea:

Veselitu-ne-ai pe noi, Doamne intru fapturile Tale. Dat-ai veselie in inima mea din rodul graului, al vinului si al untului de lemn, ce s-au inmultit. Cu pace ma voi culca si voi dormi, ca Tu, Doamne, indeosebi, intru nadejde m-ai asezat. In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu